Jablkový cheesecake

2014-02-12
  • Yield : stredná torta
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 20m

Toto je môj prvý pokus o cheesecake vôbec. Ani v vo varenej ani v raw podobe som ho nikdy ešte nerobila, no poviem Vám na to, že nebol dokonalý, sme ho s Hammym zbaštili. Odteraz kešu orechy len v takejto podobe. Teda v dokonalejšej… pretože som mala veľké jabĺčka, som neodhadla potrebné množstvo kokosového oleja a masla. Ale keďže je chyba odhalená, opakovať sa už nebude ;)

Ingredients

  • Pevný základ:
  • mandle 2/3 hrnčeku
  • ďatle 1/4 hrnčeku
  • sušené jablká 3 PL
  • škorica 1/4 ČL
  • voda 1/2 ČL
  • Krém:
  • jablko bez šupky 2 hrnčeky
  • kešu 3/4 hrnčeku
  • javorový sirup alebo agave 3 PL
  • citronová šťava 1 ČL
  • vanilkové semiačka 1/2 ČL
  • kokosové maslo 2PL
  • kokosový olej 4 PL v tuhom stave
  • soľ štipku

Method

Step 1

Pevný základ: Ingrediencie pevného základu si zmixujeme dohromady. Zmes sa vám musí lepiť pri stlačení prstami. Ak máte pocit, že zmes nie je dosť lepivá pridajte pár datlí.

Step 2

Lepivou zmesou rovnomerne vystelte tortovú obruč s priemerom, ktorý sa vám páči. Ak si zvolíte väčší priemer, tak to bude skôr krémový koláč, ale s menším priemerom, dosiahnete pravý tvar cheescake-u.

Step 3

Krém: 5 prvých ingrediencií poriadne zmixujeme na krém. Môj mixér nie je až tak výkonný, ale zvládol to s prestávkami. Do krému ešte pridajte zvyšné zložky, ktoré budú krém držať pokope. Olej najprv roztopte, až potom pridajte. Kokosové maslo som si spravila sama. Povedala som si, že keď sa mi nebude zdať, tak ho tam nepridám. Dala som teda 3PL strúhaného kokosu do mojho mlynčeka na kávu a snažila sa ho nezavariť :D Maslo sa začalo vytvárať až po 3 minútach a aj keď nebolo ako originálne kokosové maslo, pridala som ho do krému. Štipka soli bola na podčiarknutie chuti.

Step 4

Hotový krém rozprestrieme na lepivý základ. Snažte sa ho prosím nezjesť, samotný korpus totiž nie je to pravé cheesecake-ové ;)

Step 5

Vrch tohto cheesecaku pred zatuhnutím neodporúčam dekorovať, pretože nepotrebujete vlhkosť navyše. Tej je tam dosť z jabĺčok. Dekorujeme teda až predtým ako servírujeme. Môžete nakrájanými jablkami a poliate raw karamelovou omáčkou. Ja som zvolila mrazenými čučoriedkami s medom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nové chute, myšlienky, informácie a životný štýl. Verím, že Vám toto všetko bude chutiť. Prajem Vám zdravú chuť :)

Average Member Rating

(1 / 5)

1 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Related Recipes:
  • puding_ananasovy_1

    Puding Ananásový

  • coko_smoothie_bez_coko

    Čoko smoothie bez čoko

  • marhulovo_makove_dobrodruzstvo_1

    Marhuľovo-makové dobrodružstvo

  • cucoriedkovy_puding

    Puding čučoriedkový

  • letne_osviezenie_1

    Letné osvieženie

Mix Receptov