Uhorková sezóna
2014-04-07- Cuisine: juice
- Course: začiatočníci
- Servings : 1
- Prep Time : 10m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 10m
Uhorková sezóna je šťava, ktorá telu dodá chlorofyl, veľa minerálov, vitamínov a hydratuje organizmus zvnútra. Je veľmi prospešná pri stravovaní sa varenou stravou, pretože telu dodáva práve tú vodu, ktorú varené jedlo stratí počas prípravy varením a tiež, čo je najdôležitejšie je, že uhorka je najsilnejšia zásaditá zelenina. Má pH medzi 8-9. To znamená, že jej konzumáciou zabraňujeme prekysleniu organizmu, ktorému dochádza pri stravovaní sa varenou stravou dosť často. Táto šťava pomáha pri liečbe kĺbov, kože, väzivových tkanív, pečene, vlasov, opuchov a obmedzuje bujnenie rakovinových buniek, práve kvôli uhorke. V recepte je zázvor, ktorého množstvo sa pridáva podľa: mám ho rád = viac, nemám ho rád = menej
Ingredients
- uhorka 2 kusy
- zeler 2 kusy
- jablko 2 kusy
- pomaranč malý 1 kus
- zelené listy 1 hrsť
- zázvor
Method
Step 1
Ja uhorky pri pripravovaní štiav nešúpem, pretože práve uhorková šupka má v sebe cenný chlorofyl a tiež veľa draslíka, kremíka a vitamínu C.
Step 2
Umyjeme, očistíme, nakrájame a odšťavíme.