Ľanové krekry
2014-02-13- Cuisine: Sladké
- Course: začiatočníci
- Yield : veľa :)
- Servings : na 3 týždne
- Prep Time : 20m
- Cook Time : 0m
- Ready In : 20m
Moja každodenná dávka sušených krekrov s nakrájanými jabĺčkami musí byť. Nie len, že sušené krekry zasýtia, ale dodajú veľa minerálov vďaka množstvu semienkam. Ľanové semienka majú ako jediné v rastlinnej ríši pomer omega–3 kyseliny a omega-6 kyseliny 4:1 presne v tom najpriaznivejšom pomere. Ďalšie ingrediencie rovnako pomáhajú vyživovať organizmus, takže hor sa na krekry a nezabudnite ich poriadne požuť.
Ingredients
- semienka (ľan, slnečnica, sezam)
- jablko 2kusy bez šupky
- chia semiačka 3 ČL
- hrozienka 2 hrste
- ďatle 1 hrsť
- citrónová šťava 1 PL
- škorica
- goji 1 hrsť
Method
Step 1
Na noc dáme do veľkej misky namočiť ľan, sezam a slnečnicu. Dáme dostatočne veľa vody, ak však ráno bude zmes suchá vodu doplníme tak, aby zmes mala slizový charakter.
Step 2
Jablká zbavené šupky dáme do mixéra a rozmixujeme. K nim potom pridáme hrozienka, ďatle a citrónovú šťavu. Necháme nech sa voda z jabĺk do nich trochu vsiakne asi tak 10 minút a potom ich rozmixujeme 1 krát. Zase trochu počkáme nech sa zmes prepojí a znovu ju rozmixujeme.
Step 3
Rozmixovanú zmes pridáme k semienkam do misky. Pridáme ešte goji a škoricu. Všetko dobre premiešame.
Step 4
Rozprestrieme na pečiaci papier. Papier odporúčam kvalitný, pretože sa môže stať, že sa Vám krekry prilepia a zostane na nich papier. To potom nie je nič príjemné :(
Step 5
Papiere so zmesou dáme na rádiator alebo do sušičky. Samozrejme v sušičke má byť teplota do 42°C a na rádiatoch tiež.
Step 6
Už usušené krekry si rozkrájame na požadované tvary.
Step 7
Do chrumkania priatelia.